Arv & arveret

Advokat med ekspertise i arveret

Gratis sagsgennemgang

Få det første møde og en vurdering af din sag helt gratis hos Jensen Advokatfirma.

Ring på 7680 1690

 

Eller udfyld nedenstående formular:
  Bjarne Skøtt Jensen

  Bjarne Skøtt Jensen

  E-mail: bj@bjsj.dk
  Mobil: 20 45 61 04

  Mie Støttrup

  E-mail: mss@bjsj.dk
  Mobil: 29 45 60 07
  Benjamin Kristensen | Bjsj.dk

  Benjamin Kristensen

  E-mail: ben@bjsj.dk
  Mobil: 20 45 70 18

  Arv

  Arv fordeles efter arvelovgivningen. Det er arvelovens regler, som bestemmer hvorledes arven skal fordeles. Det normale er at ens børn arver formuen efter afdøde, sammen med en eventuel ægtefælle. Er der ikke børn efter afdøde, og efterlader afdøde sig heller ikke en ægtefælle, så falder arven til forældre og søskende.

   

  I alle situationer har man mulighed for, at påvirke hvorledes arven skal fordeles efter ens død.

   

  Der er nogle situationer, hvor arvelovgivningen bestemmer en fordeling, som ofte kommer bag på de efterladte. Dette er især den situation hvor arvelader har været gift flere gange, og har børn med forskellige samlever og ægtefæller. I den situation er det tilfældigt, hvilke børn der arver hvor meget, og det er nyttigt at drøfte dette med en advokat, som har indsigt i arvelovgivningen, og som kan rådgive om, hvorledes arven fordeles i denne situation.

   

  Der er mange andre situationer, hvor man kan påvirke arvens fordeling, og hvorledes arven skal tilfalde og tilhøre de arveberettigede. I nogle situationer kan man også påvirke boafgiften, ved at oprette testamente.

  Arv – og dødsbobehandling:

  Arveret

  Når en person dør, opstår der altid spørgsmål om hvorledes arven efter afdøde, skal behandles og hvorledes kontakten til skifteretten skal foregå.

   

  Som eksperter indenfor arveret kan vi rådgive om, hvorledes du skal forholde dig efter en slægtnings død. Du slipper for at skulle forholde dig til et kompliceret lovområde, som de fleste har svært ved at gennemskue, hvis du kontakter os om behandlingen af dødsboet efter afdøde.

   

  Vi hjælper med at overholde de mange frister og regler, som findes på området, og vi forestår kontakten med skifteretten, og undersøger de forskellige spørgsmål der opstår i forbindelse med udarbejdelse af boopgørelser mv.

   

  Se mere om dødsbobehandling.

   

  Ønsker du hjælp til din arvesag, er du altid velkommen til at kontakte os – det koster ikke noget.