Samlevende

Gratis og uforpligtende snak

Få det første møde og en vurdering af din erstatningssag helt gratis hos Jensen Advokatfirma.

Ring på 7628 0111

Skriv på bj@bjsj.dk

 

Eller udfyld nedenstående formular:
  Jesper Håkonsson

  Jesper Håkonsson

  E-mail: jh@bjsj.dk
  Mobil: 20 45 55 85
  Sebastian Scheffmann

  Sebastian Scheffmann

  E-mail: ses@bjsj.dk Mobil: 22 23 78 46
  Morten Ryberg Neess

  Morten Ryberg Neess

  E-mail: mrn@bjsj.dk
  Mobil: 25 79 00 13 

  Skal I gifte jer?

  Når man overvejer, om man skal gifte sig, er der en række praktiske og juridiske forhold, det kan være godt at være klar over. F.eks. er det vigtigt at vide, at et samliv uden vielsesattest ikke er reguleret af loven på samme måde som ægteskab, hvilket både har betydning under og efter samlivet, samt ved én af parternes dødsfald.

  I kan sikre hinanden med testamente

  Ugifte samlevende har ikke arveret efter hinanden, uanset hvor længe samlivet har varet. Men opfylder man visse betingelser, er det muligt at begunstige hinanden ved testamente. På den måde kan man opnå blive stillet stort set som var man gift. Dette er særligt en god idé, hvis man har fælles aktiver af værdi, eksempelvis fast ejendom, og hvis der er børn.
  Med testamente kan arven fordeles som I ønsker. Se mere under punktet Testamente.

  Lav en aftale og undgå strid

  Når ugifte par går fra hinanden deles “fællesboet” sådan, at hver part tager sit eget med ud af forholdet igen. For så vidt angår aktiver, man ejer sammen, får hver part halvdelen af værdien af det pågældende aktiv. Dette kan give anledning til problemer, hvis den ene part økonomisk har bidraget med en større andel end den anden part ved finansieringen af aktivet. Vi kan være behjælpelige med en aftale på forhånd.